Rólam

en-2 en-3
Gyerekkorom óta állatok vesznek körül /Ez mindig is így volt és remélem, hogy mindig is így lesz./(kutyák, macskák, különféle madarak, később pedig rengeteg ló, kecskék, birkák, teknősök, stb…)
Amikor sok-sok évvel ezelőtt megismerkedtem a Saluki fajtával, azonnal lenyűgözött a szépsége, az egyénisége, különlegessége, ügyessége, szívóssága. Magával ragadott a kedvessége, határozott, sajátos jelleme, a hatalmas szíve, eleganciája és a kecsessége.
A családomon, szeretteimen és a lovaimon kívül a Saluki az az élőlény, ami nem hiányozhat az életemből ahhoz, hogy kereknek és teljesnek érezzem.
Rengeteg dolgot tanulhatunk egy állattól, például önzetlenül szeretni, önzetlenül adni, őszintének lenni mindig, mindenkor, bármi áron. Megtanít minket egyszerűen élni, azokat a dolgokat értékelni és azokra a dolgokra fókuszálni, ami igazán fontos. Én is hálás lehetek, hogy annyi mindenre megtanított az állatok (lovaim és a Salukijaim) ismerete és szeretete. Az a szeretet is, amit irántuk érzek és az is amit ők adnak nekem.
Munkám egyben a hobbim is, jelenleg fordító és tolmács vagyok, de a nyelvvizsgáim mellett rendelkezem vegyészi, mezőgazdasági, cukrászi és szinkron képesítésekkel is. Sokat tanultam különböző iskolákban, Magyarországon és Spanyolországban egyaránt, (ahol eddigi életem egy jó részét töltöttem) és különböző tanfolyamokon is képeztem magam, de mégis úgy érzem, hogy a legtöbb dolgot autodidakta módon sajátítottam el egymagam, otthoni tanulással, gyakorlással és kísérletezéssel. Nagyon szeretem a nyelveket, csodálatosnak tartom a különböző kultúrákat.
Rengeteg minden érdekel. Legfőbb hobbim a szobrászkodás, a torta  készítés, a natúr kozmetikumok készítése és a természetes bio házi szappan főzés. Családom több tagja csak azokat a szappanokat és krémeket használja amiket én készítek. (Legalábbis megpróbálom rájuk tukmálni)
Mostanában főleg a szobrászat az, amire a  legtöbb szabadidőmet fordítom azon időn kívül, amit a szeretteimmel töltök.
Főleg figuratív szobrokat csinálok és babákat (agyagból, porcelánból, méhviaszból, fából, polymer clayből és újabban vinylből is. Legfőképpen családom barátait, ismerőseimet próbálom megmintázni ezekből  az anyagokból, de cukorból, tejszínből és más ehető anyagból is szívesen készítek szobrot, vagy bármit.
A babáimat (is) teljes egészében kézzel készítem, az első testrészétől az utolsóig. Legyen az akár a szeme, amit miután megformáztam és megfestettem (akrillel, vagy Genesis oil heat set-tel), folyékony clay-yel, vagy folyékony műgyantával teszek még élethűbbé. A folyékony clay sütése és szilárdulása után átmegyek rajta hőlégpisztollyal,  hogy úgy csillogjon, akár egy igazi szem.  A babák haja általában színezett tibeti gyapjú, de van olyan babám, aminek a saját hajamból adtam.
Ezek a testápolók, szappanok, torták, szobrok és babák soha nem eladásra készülnek. Hobbi célból készítem őket, ajándékba, hogy örömet okozzak velük azoknak, akiket szeretek. (És persze a saját magam szórakoztatására)
Mostanában jégszobrászattal és BJD babák készítésével kísérletezem, ha van egy kis időm. A BJD babákhoz porcelánt és resint használok.
Ezen kívül imádok verset írni és rövidebb novellákat (kb: 8 éves korom óta), ezt is a magam és a családom szórakoztatására.
Nagyon szeretek sütni és főzni. A családom, a rokonságom és a barátaim szeretik amiket készítek.
Így a szakácskönyvet, amit újabban (az egészség jegyében) írok, elsősorban nekik szánom.
Az írás mellett nagyon szeretek olvasni. Hiszem azt, hogy minden egyes könyv képes hozzánk tenni valamit. Valami jót. Egy jó könyvből nem csak tanulhatunk, nem csak a világot láthatjuk másképp, hanem mi magunk is jobbak lehetünk. (Persze, meg kell válogatni az írókat)


Íme néhány szobor, amiket a fent említett anyagokból készítettem…


És néhány finomság…