Lovaink

Nagyon szeretem a lovakat. Az egész világon híresek a magyar fajták. (Shagya-Arab, Kisbéri, Lipicai, Mezőhegyesi, Nóniusz, stb…) És mivel a családom egy része Mallorca szigetéről származik, így ugyanúgy ismerem és szeretem a Mallorcai lovakat és a pura raza spanyol lovakat is. Szintén csodálatosak.
Így voltak Mallorcai, Menorcai és pura raza Spanyol lovaink is. Emellett hosszú éveken át volt Appaloosa és néhány Arab lovunk is, akik közül a szívem csücske volt Csillag, az Arab telivér, aki még idős korában is hihetetlen szívós, kitartó, bátor és vakmerő volt. De hát ez természetes, hiszen az Arab lovak messze földön híresek ezekről a kiemelkedő tulajdonságaikról.
Jelenleg a lovaink többsége Mallorcáról származik. Ők azért (is) különlegesek, mert az egész világon összesen csak kb: 200 példány létezik belőlük. Nagyon büszke vagyok, hogy én is néhány gyönyörű  példány tulajdonosa lehetek. Fontosnak tartom, hogy ne haljon ki ez a gyönyörű, különleges fajta, amire okkal oly büszkék a Mallorquin emberek.

Cavall Mallorquí: „Pureza, Nobleza, Raza”

Ca’n Llorenç – (Mallorca)
lovaink-1-can-llorenc-mallorca-min


Ében (az első Mallorquin csődöröm), itt 1 éves

lovaink5-min
lovaink6-min


 

Nativa (a legelső Mallorquin kancám)

nativa-1
nativa-2


Nativa az első morfológiai kiállításán jeleskedett
(Llucmajor)
nativa-llucmajor


Tiska (Mallorquin csikónk)

tiska


nostra1

nostra2
cavalls-1
cavalls-2
cavalls-3
cavalls-4


Hero, az Appaloosa csődöröm

hero


Prince, a pura sangre Spanyol csikónk (Itt 2,5 éves)

prince-1
prince-2
prince-3
prince-4
prince-5
prince-6


lovaink3-min

lovaink4-min
lovaink2-min